+1

Monumenten van de Wederopbouw

201718:49
+1

Na de innundatie van Walcheren in 1945 waren er nauwelijks bouwmaterialen beschikbaar en hebben de inwoners van Walcheren zelf heel functionele en originele bouwwerken gemaakt. De gemeente Veere vindt het hoog tijd om de inwoners op het hart te drukken zorgvuldig om te gaan met dit erfgoed.

2017 BvLmedia.nl. Gemaakt in opdracht van de gemeente Veere. Na de innundatie van Walcheren moest het eiland in 1945 weer snel droog worden gelegd. De Boeren moesten eten gaan maken voor de hongerige mensen na de 2e wereld oorlog. Omdat er nauwelijks bouwmaterialen beschikbaar waren hebben de inwoners van Walcheren zelf heel functionele en originele bouwwerken gemaakt. Omdat deze nu niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd vindt de gemeente Veere het hoog tijd om de inwoners op het hart te drukken zorgvuldig om te gaan met dit erfgoed.

In de film komen aan het woord Jan Kaland (Westkapelle), Jan de Voogd en Jaap Passenier (Serooskerke), architect Taco Tuinhof, René Sturm (Aagtekerke), Maaike de Wolf-Mol (Aagtekerke), wethouder Chris Maas (Domburg).

Oud materiaal van: Het Zeeuws Ducumentatie Centrum, Mediaal Noordwolde, foto’s uit privé-collecties.
Camera: Mike Rodenburg
Interviews: Bert van Leerdam.

+1
Schrijf de eerste review voor “Monumenten van de Wederopbouw”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn momenteel nog geen reviews